Дієта

Робимо соєве молоко своїми руками.

Ще роки три тому я не могла навіть уявити як виглядає соя, що вже говорити про те, що виявляється соєве молоко я легко можу робити вдома сама.Соєві боби — джерело вітамінів. Вони містять у собі не тільки рослинний білок, а й вітаміни групи В, залізо, кальцій і цинк.

Продукцію з сої цілком можна назвати універсальним замінником яєць, молочних продуктів, і, в деякій мірі, навіть м’яса. Це унікальний продукт, який витрачається без залишку. Віджати рідину, можна отримати соєве молоко, а з макухи зробити печиво або котлети.

Сьогодні поділюся з вами простим рецептом соєвого молока. З двох літрів води і однієї пачки соєвих бобів у вас вийде 2 літри соєвого молока і близько 500-560 г соєвої макухи. Якщо молоко вам здасться занадто жирним, його можна розбавити водою до потрібної консистенції.

З молока можна зробити какао, додавати його в каву, варити на ньому кашу або заливати ранкову гранолу. А якщо у тепле молоко додати лимонний сік і віджати від рідини згорнувся масу — вийде сир тофу.СОЄВЕ МОЛОКО.

Інгредієнти:2 літри воды350 г соєвих бобов1 ч. л сахара2/3 ч. л ванільного экстракта1/2 ч.

л солищепотка корицыСпособ приготування:Соєві боби залити водою і залишити на добу.Через добу злити воду, замочені боби промити.Подрібнити боби в блендері, поступово додаючи воду.

Пюрированную масу процідити за допомогою марлі, складеної в 2-3 шари. Щоб «надоїти» сою, доведеться докласти зусиль. Ні в якому разі не викидайте макуха! З нього можна приготувати печиво або котлети.

Отримане молоко перелити у велику каструлю, поставити на середній вогонь. Додати сіль, цукор, ванільний екстракт. Варити, постійно помішуючи, до появи легкого горіхово-вершкового аромату.
Соєве молоко охолодити, після чого додати корицю.

Related posts

Leave a Comment